torsdag 2. juli 2009

Bedre veier - uten bompenger!

Nok er nok, i går gikk bomtakstene opp nok en gang. Nå koster det hele 20 kr og kjøre gjennom bommene. Landeveisrøveriet vil ingen ende ta.

Bare for å ta litt historikk med bompengene på Nord-Jæren:

- Starter på 6 kr med gratis passeringer på kvelden og i helgene
- Ble øket til 13 kr, hele døgnet, hver eneste dag
- Øket til 20 kr, 1.juli

Hva blir det neste? Når skal de avgiftskåte politikerne få nok? Politikerne i de andre partiene sier at grensen er nådd, i skikkelig hakk i plata-stil.

Staten tar inn hele 57 milliarder kroner i bil og veirelaterte avgifter, det er det samme beløpet som er tatt inn i bompenger fra 1990 til 2009. Samtidig brukes bare latterlige 17 milliarder på veiinvesteringer. Det er et hån mot billistene og grunnet til at vi kjører på veier som ser ut som de laget før bilen kom til verden, kun 5% av norske veier har godkjent standard. I tillegg til dette har vi en av Europas eldste bilparker, bilavgiftene må ned og det trengs gedigen samferdselsrevolusjon i Norge.

I denne perioden har samferdselsminister Navarsete lagt frem 24 bompengesaker i Stortinget, derfor bør hun heller kalles bompengeminister. Ikke bare regjeringspartiene men også H, KrF og V har stemt for finansiering med bompenger. Kun FrP har foreslått full statlig finansiering.

Mandag 31. August vil FrPere fra hele Rogaland stå på fylkets bompengestasjoner og vise hva vi mener om dette landeveisrøveriet.
Dersom FrP kommer i regjering skal det stå en ting på alle bompengestasjonene i landet: GRATIS!

En stemme til FrP i høst er en stemme mot bompenger!

Her kan du lese om hvordan FrP vil gjøre Norges samferdselsnett til det beste i Europa.

Jeg svarer gjerne på alle spørsmål dere måtte ha om FpU og FrPs politikk. Send meg gjerne en mail på atle@fpu.no eller legg igjen en kommentar nedenfor.
Du kan også følge meg på Twitter @atlesimonsen

FpUs valgkampsaker er:
Lavere skatter og avgifter
Mer valgfrihet i skolen
Strengere straffer for kriminelle

For å melde seg inn i FpU kan du klikke her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar