torsdag 21. mai 2009

Bistand fungerer ikke

La meg bare få konstantere helt til å begynne med. Bistand fungerer ikke. En omfattende forskningsrapport innen utviklingsbistand utført av Professor i Økonomi ved New York University, William Easterly viser blant annet at kun ett av 88 land som har mottatt bistand fra 1965-1995 har hatt økonomisk vekst og investeringer. Den viser derimot at desto mer bistand et land får, jo mer korrupsjon finnes det. En annen studie gjort av verdensbanken viser at kun ett av 41 studerte land har politisk styresett som kvalifiseres som bra. Så, ja Ellen Solheim, norske bistandspenger har ikke gitt resultater og går til korrupsjon og diktatorer som kjøper seg privatfly, luksusbiler og palasser.

Ellen Solheim påstår også at nedgangen i dødsfall skyldes bistand. Det er ingen som har funnet en sammenheng her. Dette kan skyldes helt andre ting, som mer kapitalisme og frihandel. Vekst og fattigdomsutryddelse de siste årene er kommet særlig i land som Kina og India, som i begrenset omfang har mottatt bistand.

For det er nemlig frihandel som virker. Vi må la fattige land få lov å selge sine varer på vestens markeder, uten tollbarrierer og avgifter. Hvorfor skal vi prøve å bygge opp andre land sin økonomi for å så nekte dem adgang til våre markeder den dagen de er i stand til å eksportere. U-land vil aldri bli I-land med KrFs snillistiske, naive tenk-på-et-tall politikk. Hvor får de det fra at det er 10 milliarder som skal til? Fremskrittspartiet ønsker å gjøre ting som faktisk fungerer. Ikke bare kjøpe seg god samvittighet som KrF gjør.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar