torsdag 4. juni 2009

Regjeringen vil ha statlig leggetid

Regjeringen har bestemt at nordmenn er trøtt, sliten og voldelig nok klokken 02:00, og derfor må alle hjem!

FpU sier nei til statlig leggetid og mener at du vet best selv når og hvor lenge du skal drikke!

Regjeringen skal nå sende et forslag på høring, der en går inn for å innskrenke skjenketiden fra klokken 03:00 til 02:00. Dette er en fallitterklæring, og regjeringen viser at de har null respekt for folk som ønsker å hygge seg ut i de små timer. En slik innskrenking rammer ikke de som er ute etter bråk, for med så lite politi som det er i gatene har bråkmakerne fortsatt fritt spillerom selv om de får sin siste pils klokken 2.

Dette er et desperat forsøk på å dempe kriminaliteten om nettene, men forbud og innskrenkinger fungerer ikke. Fremskrittspartiet står for en helt annen linje enn forbudskameratene i regjeringskvartalet. Det er de som burde hatt restriksjoner på hva de kan gjøre, for deres desperate handlinger går ut over så mange lovlydige mennesker.

Med fare for å gi regjeringen ideer til nye forbud med "kriminalitetsbekjempende tiltak" regjeringen kommer med i tiden fremover så kan en jo gå enda lengre. Jeg er sikker på at portforbud hadde redusert kriminaliteten, men det betyr ikke at vi skal gjøre det. En kan øke bevilgningene til politiet. Så enkelt, og så vanskelig for en handlingslammet regjering. De gangene politiet og alle andre som har rett til å bære en politiuniform har gått på dugnad uten lønn så har det vært helt stille i byens gater. Dette viser med all tydelighet at det er mer synlig politi i gatene som fungerer, ikke å tvinge folk i seng.

Jeg er for frie åpningstider. Og jeg er for frie skjenketider. Om det er marked for å skjenke alkohol hele natta, så ser jeg ikke hvorfor offentlige myndigheter skal nekte lovlige virksomheter dette. Hvis det er marked for å selge brød hele natta, så ser jeg ikke hvorfor myndighetene skal nekte døgnåpne butikker. Dette handler for meg om frie valg, det handler om folks preferanser, og det handler om at folk er forskjellige. Hvis folk har lyst til å feste hele natta, så gjør de dette. Enten på privatfest eller ute på byen. Jeg forstår ikke hvorfor sistnevnte skal være ulovlig.

Storberget trekker frem at økte skjenketider fører til mer alkoholkonsum og mer bråk. Storbritannia innførte i november 2005 mer frisinnede åpningstidsbestemmelser, som lot pubene holde døgnåpne alkoholutsalg. Ett år senere publiserte YouGov Survey tall om alkoholforbrukets utvikling. Resultatet er interessant: alkoholkonsumet gikk ned med 2,1 prosent, den første nedgangen på 6 år. ACNielsen har også lagt frem statistikk som bekrefter trenden. En mer liberal alkoholpolitikk førte til at folk tok det mer rolig og ikke stresset for å få i seg nok alkohol før stengetid.
Om mer forbruk fører til flere skader blir nå satt spørsmål ved av SIRUS-forsker Ingeborg Rossow.

Så vær snill regjeringen. Ikke innskrenk slik at utestedene må stenge klokken 02. Argumentet deres er kanskje fyll og bråk i gatene, og at dere vil redusere vold. Men skal lovlydige mennesker her i Stavanger bli straffet for at noen veldig få bråker klokken tre på natta? Skal lovlydige mennesker i Haugesund som liker å feste og ha det gøy til langt på natt, bli straffet for at det finnes pøbler? Det er ikke alkoholens skyld at folk er idioter og pøbler i fylla. Det er enkeltmennesket som står bak som må straffes for dette, ikke en hel gruppe mennesker og et helt land. Så vær snill, angrip enkeltmennesket for de handlinger enkeltmennesket gjør, og ta ikke en hel gruppe i et helt land, og innskrenk ikke en ordning som stort sett fungerer bra over alt!

Stem nei til innskrenking i skjenketider og folks frihet.

Stem Fremskrittspartiet!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar